Succesvolle lancering van het Energieloket Waalwijk in de bibliotheek

Zaterdag 5 november was het zover. Om half 11 stonden de beachflags en banners en lagen de placemats met 24 tips voor energiebesparing klaar om de bezoekers van het Energieloket Waalwijk voor de eerste keer te ontvangen in de Bibliotheek Waalwijk.


Energiecoaches Hans Gremmen en Jos Mols hebben meerdere bewoners van Waalwijk ontvangen die uiteenlopende vragen hadden over verdere energiebesparing en isolerende maatregelen. Onder andere aan de hand de ’24 tips’, werden veel belangstellenden van het loket bewust gemaakt van niet alleen het hoge verbruik van hun oude koelkast(en) en diepvries, maar ook van het tochtgat dat het luik naar de zolder vormt, en niet te vergeten de elektrische pomp in de vijver die heel veel energie vreet. Veel gesprekken zijn gevoerd over isolerende maatregelen van de vloer, de muren of het dak, waarbij de leeftijd van de woning en de reeds aangebrachte isolatie het uitgangspunt was.

Een ouder echtpaar dat onlangs had geïnvesteerd in hoog-rendement glas werd geholpen met de subsidieaanvraag. Ook de andere energiecoaches waren aanwezig om deze feestelijke start van het loket mee te maken. Veel gesprekken gingen over de steeds meer renderende zonnepanelen en de warmtepomp. Eén bezoeker wilde graag dat een energiecoach bij hem thuis langs zou komen om een stappenplan te maken voor een energiezuinige woning die klaar wordt gemaakt om van het gas af te gaan. Vanwege het goed bezochte digitaal-beter-festival dat door de Bibliotheek was georganiseerd, was het loket open tot 4 uur.


Vanaf zaterdag 12 november zal het Energieloket Waalwijk elke zaterdag haar inloopspreekuur hebben van 10.30 tot 12.30 uur.  Klik hier voor Contact en hier voor de Aanvraag van een huisbezoek.