Een activiteit van Langstraat Energie: Energieloket Waalwijk

Achtergrond en doel

In de aanloop naar de realisatie van het Energieloket Waalwijk is samen met de Gemeente Waalwijk en Platform Waspik begin 2022 een warmtescanpilot uitgevoerd om warmtelekken in een aantal woonhuizen in Waspik op te sporen en de woning te kunnen verduurzamen.

Het Energieloket Waalwijk is in november 2022 tot stand gekomen. Dit in samenwerking met de Gemeente Waalwijk. Het heeft tot doel de inwoners van Waalwijk die een eigen woning in de Langstraat bezitten, persoonlijk en onafhankelijk te ondersteunen bij hun keuzes om energie te besparen en hun woning te verduurzamen, om zo uiteindelijk van het gas af te kunnen. Deze service is gratis. Het Energieloket Waalwijk wordt bemenst door opgeleide onafhankelijke vrijwilligers: de energiecoaches van Langstraat Energie. Zij zijn niet verbonden aan een bedrijf dat energie-producten levert en u krijgt dus onpartijdige informatie. De namen en email-adressen van een aantal van onze energiecoaches:
Kees Kelder  kelderkees@gmail.com 
Hans de Vaan  hansdevaan@icloud.com 
Hans Gremmen  hans_gremmen@yahoo.com 
Hans Roemeling  hwroemeling@gmail.com 
Jos Mols  jos.mols2@gmail.com 
Johan Broeders johanbroeders@gmail.com 
Jan Sebregts  jjm.sebregts@langstraatzon.nl 
Lau van Vliet  l.vanvliet@home.nl 
Sjaak Verbeek  sjaakverbeek1952@gmail.com 
Henk Benders  hbenders@hotmail.com 

Hier vindt u een interview over wat het Energieloket Waalwijk doet.

 

Locatie en openingstijden van het Energieloket Waalwijk

Het Energieloket Waalwijk is gevestigd in de Bibliotheek van Waalwijk, Wilhelminastraat 4a. U kunt zonder afspraak binnenlopen iedere zaterdag van 10.30 uur tot 12:30 uur.

 

Bespaar-tips

Hieronder vindt u een bestand met tips waarmee u zonder veel kosten meteen energie kunt besparen.

24 Tips Om Energie Te Besparen

 

Activiteiten van het Energieloket Waalwijk voor begin 2023:

  • ‘Pop-up’ Energieloket in Waspik en Sprang-Capelle: op nog te bepalen tijden zullen mogelijk ook inloopspreekuren worden gefaciliteerd op
    locaties in Waspik en/of Sprang-Capelle.

 

Wilt u ook energiecoach worden?

Om energiecoach te worden moet u twee cursussen met voldoende resultaat hebben afgerond. De Basiscursus Energiecoach neemt zo'n 20 uur in beslag, de Verdiepingscursus Energiecoach ongeveer 40 uur. Afhankelijk van het aantal beschikbare energiecoaches zal u gemiddeld 1x per maand aanwezig moeten zijn op het inloopspreekuur op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur in de Bibliotheek van Waalwijk. Energiecoaches kunnen ook de woningen van huiseigenaren bezoeken om de situatie van de woning te bekijken, eventueel met behulp van een infraroodcamera en andere meetapparatuur, en een stappenplan te bespreken. Na afloop van een huisbezoek wordt er een verslag gemaakt volgens een template, dat aan de huiseigenaar wordt toegestuurd. Hoeveel huisbezoeken u wilt doen tijdens een maand kan in overleg worden afgesproken.
Momenteel zijn er 9 energiecoaches actief. Het is altijd mogelijk dat u in het begin meeloopt met één van hen.
Als u interesse heeft om energiecoach te worden stuur dan een email via onderstaande knop "Contact".

 

Disclaimer

Aan de informatie die de energiecoaches geven, kunnen geen rechten worden ontleend.