Samen energiebesparen en isoleren in Sprang

 

Ondanks het slechte weer vond toch nog een aardig aantal gemotiveerde Sprangenaren, de Klimaatburgermeester, energiecoaches van onszelf en van ECLoZ (Energiecollectief Loon op Zand) en andere betrokkenen hun weg naar het Bondsgebouw in Sprang op 9 maart 2023.

De avond werd afgetrapt door de beleidsmedewerker Duurzaamheid en Energie van de Gemeente Waalwijk, waarna de Klimaatburgermeester zichzelf en zijn rol in het Waalwijkse presenteerde.

Samen met een deskundige binnen de Gemeente Waalwijk had één van de energiecoaches een bondige presentatie voorbereid over de te nemen stappen naar een gasloze woning. Er vond een goede interactie plaats tussen  de aanwezigen. De voordracht gold als inleiding tot de thematafels waarachter de aanwezige energiecoaches plaatsnamen voor nader overleg met de aanwezigen. De thema’s waren o.a. kieren jagen en kieren dichten, isoleren, CV-optimalisatie en ventilatie.

Aan de hand van aanwezige meetinstrumenten en isolatiemateriaal konden de bezoekers daar een helder beeld krijgen van hoe de situatie in een woning in kaart kan worden gebracht en hoe te beginnen met verduurzamen. Velen meldden zich aan voor een huisbezoek door één van onze energiecoaches.