Een activiteit van Langstraat Energie: deelname aan de REKS

Langstraat Energie is één van de partners in de  Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) van de regio Hart van Brabant. In de REKS wordt in kaart gebracht hoe en op welke locatie in onze regio energie grootschalig kan worden bespaard en duurzaam opgewekt. Ook staat erin welke mogelijkheden er zijn voor het duurzaam verwarmen van onze huizen en hoe we onze omgeving kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. Klik hier voor meer informatie over deze strategie. 

Door deelname aan de REKS blijft Langstraat Energie up-to-date geïnformeerd over de duurzame ontwikkelingen in onze regio en biedt het mogelijkheden voor de inwoners van Waalwijk om te participeren in projecten buiten Waalwijk.

De lokale energiecoöperaties in de regio Hart van Brabant hebben samen het initiatief genomen tot het de oprichting van de ‘onderkoepelende’ Coöperatie Energie Hart van Brabant (CEHvB). Deze CEHvB werkt voor en faciliteert alle deelnemende energiecoöperaties. Hierbij zijn professionaliteit en continuïteit van de leden en van het collectief het uitgangspunt.

In de volgende video treft u meer informatie aan over de REKS.